Visit Me

Het Intieme Portret

Stephan Schmidt & Ka Yee Li, Loeske Bult

17/01-08/02 2015

Opening: zaterdag 17 januari 2015, 15.00 – 20.00 uur
Tijdens de opening fotostudio van Schmidt & Li * 

Tijdens deze expositie creëren kunstenaarsduo Schmidt & Li een fotostudio midden
in de galerie. Loeske Bult toont haar nieuwste film ‘Wim en Suus’ die op 17 januari
bij ons in première gaat. 

Zin in een geestig studioportret? Klaar terwijl u wacht. Kunstenaarsduo
Stephan Schmidt & Ka Yee Li ondermijnen de gebruikelijke poses en houdingen
in de fotostudio, om zo de mens AN SICH in portretten te vereeuwigen. 

Loeske Bult volgt in haar films (onderdeel van een foto- en videoproject) het oudere
echtpaar Veldhoen, ze zijn 70 jaar getrouwd. ‘Wim en Suus’ is een intiem portret
van liefde en wilskracht op (hoge) leeftijd. 

Zaterdag 7 & zondag 8 februari 2015, 13.00 – 20.00 uur
Fotostudio van Schmidt & Li.*
Busroute tijdens Art Rotterdam. Bezoekers kunnen bij diverse haltes opstappen en mee rijden met de kunstbus.
(meer info: http://uitdeverfrotterdam.wordpress.com

De film Wim & Suus is doorlopend te zien.

*Deelnemers kunnen ter plekke een fotoprint van hun eigen portret verwerven

www.de13emaand.nl
www.kayeeli.com
www.loeskebult.nl
http://photoschmidt.com

 

Tags: , ,

woensdag, januari 14th, 2015 Performance, Visit Me Geen reacties

Kunst in de Huiskamer -Arts’ Haven

KIDH14 – Arts’ Haven

Altijd al een keer in die flat in Blijdorp binnen willen kijken? Nieuwsgierig naar hoe een kunstenaar woont en werkt? Kunstenaars in Rotterdam-Noord openen hun deur in het weekend van 28 en 29 juni 2014 tijdens Kunst in de Huiskamer (KIDH). Ze tonen hun kunst op een intieme locatie: hun huis.

Kunst in de Huiskamer dompelt Blijdorp, Bergpolder en de Provenierswijk een weekend lang onder in kunst, poëzie en muziek. Na het succesvolle thema van vorig jaar, Art Seeks Lover, is het thema dit jaar Arts’ Haven. Sommige bewoners nodigen in hun huiskamer een Gastkunstenaar uit en bieden zo een ‘toevluchtsoord’ aan een (andere) kunstenaar.

 

Kunstenaars maken speciaal voor ons thema Arts’ Haven uniek werk. Bezoekers kunnen het hele weekend in de huiskamers en online op dit kunstwerk bieden. Voor een prikkie neemt de hoogste bieder het prachtige werk mee naar huis.

De wijk Blijdorp zal tijdens het weekend van KIDH14 een ontmoetingsplek worden vol spannende culturele activiteiten en wordt het voor elke bezoeker een avontuur om in contact te komen met diverse kunstvormen zoals schilderijen, objecten, installaties, foto’s en poëzie.

Programmaboekje:

Steun ons en koop een programmaboekje. Het boekje kost slechts € 3,00 en vormt tevens een symbolische entree van de route. De 1ste 100 bezoekers krijgen bij aanschaf van het boekje, een mooie sleutelgadget mee.

De deelnemers zijn: Ada Holleman, Maurits Ippel, Carla Lensen, Ka Yee Li, Astrid Meijer, Anneke Renes, Henning Rosenbrock, Zorah Splinter, Emile Steginga, Els van Teeffelen, Steini Thorsson, Karin de Visser, Christina de Vos, Gerda Blees, Reinier van Mourik, Erika de Stercke, Karen Wassink, Eddy Geerlings, Anne van Winkelhof.

Programma:

Zaterdag 28 juni

10:00 KIDH-veiling online

13:00 Officiële opening Noorderhavenkade 97, met muziek van singer-songwriter Sir Ian

14:00 Start kunstroute (tot 19:00); start KIDH veiling in huiskamer dichters op locatie van 14:00 – 18:00

 

Zondag 29 juni

14:00 Start kunstroute (tot 19:00), dichters op locatie van 14:00 – 18:00

14:00 KIDH-veiling (online en in huiskamer) tot 17:00

De route:

www.kunstindehuiskamer.com
blijdorp@kunstindehuiskamer.com

zaterdag, mei 31st, 2014 Visit Me Geen reacties

Demote Control (Fase 1 & 2)

Performance Demote Control


Een sneakpreview van de performance Demote Control Fase 2 op 4 december 2011.


Foto- en Video registratie Peformance Demote Control (fase 1, 13 november 2011).
Complete video is te zien tijdens de Expositie ‘China-Reflectie, moed en identiteit’, in Pand Paulus te Schiedam (13 nov – 4 dec).

Performers: Ka Yee Li, Zhanhong Liao en Zhongnai Han

LIVE – Performance Demote Control FASE 2 is te zien op 4 december 2011 om 16.00, tijdens de finissage van deze expositie.

Adres: Korte haven 125, 3111 BH Schiedam
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00

 

Tags: , , , ,

zondag, november 20th, 2011 Performance, Visit Me Geen reacties

Wat doen kunstenaars met mode?

Van 7 augustus t/m 28 augustus vindt de tentoonstelling ‘Nieuwe Kleren; Of: wat doen kunstenaars met mode? plaats in Pand Paulus.

De opening vindt plaats op zondag 7 augustus om 16.00 uur door Jos Bloemkolk redacteur Cultuur bij Het Parool

Een tentoonstelling die een bescheiden bijdrage hoopt te leveren aan de discussie of mode kunst is of niet.

Marike 4-stra, Ka Yee Li, Christl Rijkeboer, Marchien Joosten, Steini Thorsson, en Tukker & Everwijn Instituut laten zien hoe ze kleding dusdanig kunnen manipuleren dat er meer ontstaat dan een lange broek of  een jurk. In die zin is de tentoonstelling een statement:  mode is geen kunst en hoort niet daarom niet thuis in musea voor beeldende kunsten maar op plaatsen waar onze kostuumgeschiedenis wordt belicht.

Op 14 augustus om 15.00 vindt er een lezing plaats door Roy Verschuren en Chris Ezerman over de fijne kneepes van optisch bedrog in kledingstukken.

Op 28 augustus om 16.00 geeft de befaamde Amsterdamse performer Dolly Bellefleur (alter ego Ruud Douma) een ´special guided tour´ door de tentoonstelling.

Info >>> over Ka Yee Li’s installatiewerk tijdens deze expositie.

Tijdens de tentoonstelling is er een zeer bijzondere catalogus te koop met unieke kleine werkjes van de deelnemende kunstenaars.  Voor slechts  20 euro heeft u unieke kunstwerken van de kunstenaars in huis.  De werken worden in zeer beperkte oplage gemaakt.

 

Flyer 'Nieuwe Kleren'

HANDleiding Multiple Ka Yee. Product: Broches

 

Pand Paulus

Korte Haven 125

3111 BH Schiedam

Pand Paulus is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 –  17.00

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,

vrijdag, augustus 5th, 2011 Visit Me Geen reacties

Wat is uw oer-gehalte 2?

Loggerfestival Vlaardingen 2010. Kunst Container Terminal.
Zaterdag 19 juni: 10.00 – 17.00  &  Zondag 20 juni: 13.00 – 17.00

In de rij voor de Stadsoxygenisten

Op een koude en waaierige zondagmiddag in juni staan twee mensen voor een fel rood-oranje zeecontainer. Ze dragen witte overalls en felgekleurde kaplaarzen. Ze staren strak voor zich uit, in hun handen dragen ze grote bloemen. Wie ze zijn en wat ze doen is niet meteen duidelijk.

De Vlaardingers die deze zondag naar de Oosthavenkade zijn gekomen, hebben weinig vrees. Al snel stapt een zestiger de ‘consultcontainer’ in. ‘Mag ik uw naam en geboortedatum?’, vraagt Li. De performance gaat van start. Ka Yee Li en Roel Wester zijn de Stadsoxygenisten. Welkom in hun wereld, voor wie durft.

Het zou zonde zijn om te verklappen wat er verder gebeurt. Er komen in ieder geval allerlei attributen aan te pas, zoals handschoenen en een kaartenbak vol nieuwerwetse woorden. Even later vraagt Wester: ‘We gaan het oergehalte bepalen.’ Daarna verdwijnen de drie achter een gordijn. Er speelt zich in stilte iets af. De heer verlaat lachend de container.

De Stadsoxygenisten prikkelen met hun absurde en geheimzinnige optreden. In de uren die volgen is de container telkens bezet. Kinderen trekken hun ouders mee naar binnen, giebelende volwassenen kijken eerst met een andere bezoeker mee.

Li en Wester stonden eerder dit jaar als de Stadsoxygenisten op de Museumnacht in Rotterdam. Voor het Loggerfestival maakten ze een nieuwe versie van hun performance. De Stadsoxygenisten bieden interactief theater, vol donkere humor. De acteurs vallen geen moment uit hun rol, wat zeer vervreemdend werkt. Het is alsof u tien minuten in een toneelstuk meespeelt, zonder het script te kennen. Mocht u ze in de toekomst tegenkomen, aarzel dan niet en stap op de Stadsoxygenisten af.

Tekst: Monique Plaisier

Meer foto’s >>>

Op consult bij de Stadsoxygenisten

Op consult bij de Stadsoxygenisten

Op consult bij De Stadsoxygenisten

Op consult bij De Stadsoxygenisten

Tags: , , , , ,

zaterdag, oktober 2nd, 2010 Visit Me Geen reacties

Op consult bij De Stadsoxygenisten

Op consult bij de Stadsoxygenisten

Op consult bij de Stadsoxygenisten

Laat je consulteren op het loggerfestival in Vlaardingen. Tijdens  de Kunst Container Terminal op 19 juni & 20 juni 2010 steken de Rotterdamse Stadsoxygenisten over naar de Vlaardingse haven.

De hectiek van de stad inruilend voor de ongerepte natuur van de Maasboulevard.  Als verkenners van de tijdsgeest zijn we op zoek naar de ziel van de Moderne Oer-Vlaardinger. Wij, De Stadsoxygenisten nemen de eigenschappen van de oerburgers onder de loep en wagen wij het erop om de hedendaagse oermens te portretteren.

Flyer_KCT 2010

Organisatie: Stichting Mareado

Deelnemende kunstenaars:

Ellen Boswijk, Karin Elfrink, Corrine Bot, Kees Eykeleboom, Esther Hoogendijk, Yvonne Koopman, Angela Koppers, Heleen Langkamp, Ka Yee Li, Onno Maat, Linda Mekkes, Karin Opstelten, Marisa Rappard, Yvonne Rooding, Jos Smink, Arpad Szombathelyi, Catharina van Velden, Jack Vreeke, Lenny Waasdorp, Roel Wester, Frans de Winter, Peter Timmers en Vera Zegerman.

Foto’s>>>

Tags: , , , , ,

dinsdag, juni 15th, 2010 Visit Me Geen reacties

15 huiskamers vol met kunst

Kunst in de huiskamer 2009

Zaterdag 12 en zondag 13 september 12.00 – 18.00

Kunstenaars uit Blijdorp, Bergpolder en de Provenierswijk openen de deuren van hun huiskamers om een blik te kunnen werpen op hun kunstwerken. Totaal 27 kunstenaars op 15 locaties.

beauty12

Foto Serie Steffi: Untitled III

Bij mij in de huiskamer is de fantasierijke kunstenares Karin Leening te gast. Een huiskamer vol met bekende en onbekende werken van ons. Installatie, foto’s, video’s en schilderijen bevinden zich in deze huiskamer.

De directeur van het Rotterdams Historisch Museum, Hans Walgenbach opent op zaterdag 12 september om 11.00 deze bijzondere kunstroute. De opening wordt gehouden op de startlocatie nr. 1 van de route, op de hoek Statenweg/Statensingel.

Deze kunstroute wordt op zondagavond om 20.00 op de Walenburgerweg 18, met spetterende concerten van de Familia Kriya en Tonotopics, afgesloten.

 

 

 

 

Flyer Kunst in de huiskamer

Flyer Kunst in de huiskamer

 

Organisatie: Kunst In De Huiskamer Rotterdam Blijdorp.

Deelnemende kunstenaars: Tilly Heijster, Joop van ’t Hoenderdaal, Annette Splinter, Linda Seine, Lisette Alblas, João Colagem, Karin de Visser, Anneke Renes, Jeroen Hoogstraten, Astrid Meijer, Marike Vierstra, Ka Yee Li, Karin Leening, Carolien van Sliedregt, Ketie Walbroek, Heloise Baylão, Penêlope Jaloto, Annet Scholten, Caroline Peters, Els van Lieshout, Sergio Fernandez, Marco Nijmeijer, Christina de Vos, Corrie Ambachtsheer, Els Vrolijk, Albert Kramer en Sjoerd Kramer.

 

 

 

 

Download hier de brochure over alle deelnemende kunstenaars.

Tags: , ,

woensdag, september 2nd, 2009 Visit Me Geen reacties

Momentum Versus Momentum

Het fototheater Presenteert…” Moment versus Momentum op 11, 12, 18 & 19 april 2009  in WdW63 (het voormalige fotomuseum).

” Het moment dat in het dagelijks leven aan ons wordt ontrokken door het momentum ” , aldus Curator X.

Het moment dat de geplastificeerde vrouw, genaamd ‘Beauty’ haar eerste sporen bij WdW63 achter liet.  De eerste vrouw uit de foto reeks die door de bahco,  nietmachine en pennen werden bewerkt.  Zij is de voorloopster op de serie Steffi.

Welcome ‘Beauty in Humanland’! Isn’t she lovely?

Fotoserie 'Beauty' -Untitled

Fotoserie 'Beauty' -Untitled

Fotoserie 'Beauty' - Untitled 8

Fotoserie 'Beauty' - Untitled 8

Tags:

vrijdag, augustus 21st, 2009 Visit Me Geen reacties

God en Profeet worden aangekleed

_dsc0176b

Stylingconcept voor de profeet (Model Stephan Schmidt)

Stylingconcept van de producente

Stylingconcept van de producente

124.000 + 1 profeten neemt je mee naar een derderangs tv-studio waar je voor vijftig eurocent per minuut in de wacht wordt gezet.

De tv-presentator in 124.000 + 1 profeten beschouwt zichzelf als de nieuwe boodschapper van God. Voor de presentator bestaat alleen de letterlijke waarheid van de heilige boeken die hij zo ongeveer uit zijn hoofd kent.

In deze voorstelling heb ik de rollen voor God, profeet (tv presentator) en producent mogen aankleden. Een uitdagende zoektocht naar de verbeelding van God in haar aardse gedaante. En dan nog de profeet, de tv presentator… een oprechte mens met een commerciële uitstraling voor het behalen van de kijkcijfers.

Meer foto’s & video >>>

videostill:124.000 + 1 profeten

videostill:124.000 + 1 profeten

Artistiek Leider & Eindregie: Roel Twijnstra

Spel: Chris Comvalius, Armin Tashakoor, Roos Le Roux

Toneelbeeld: Huub Wijnen  Kostuum: Ka Yee Li
Techniek: Nico Vellinga  Muziek: Ruud Wiegmans Sound edit: Arash Khosravipour
Productie assistent: Anne Valk  Dramaturgie: Hans Sibarani Tekst: Armin Tashakoor

Locaties: Theater Zuidplein (Rotterdam)  en Ostadetheater (Amsterdam)

Tags: , , , , , ,

donderdag, mei 28th, 2009 Visit Me Geen reacties

Nieuwe theatergroep belooft heel veel kabaal

Recensie AD 27 mei 2009

Recensie AD, 27 mei 2009

Recensie AD, 27 mei 2009

Tags: , , , , , ,

woensdag, mei 27th, 2009 Visit Me Geen reacties